The Frequent Flyer

frequentflyer

Avia Vliegwereld Luchtvaartmagazine staat de veelvuldige vliegers onder ons graag met raad en daad terzijde. Om die reden helpt de pagina ‘The Frequent Flyer’ u bij het boeken van uw vlucht en bieden we op deze pagina een aantal handige Travel Tools aan. Zo kunt u hieronder gebruik maken van de booking engine die wij in samenwerking met KLM aanbieden. Een must voor de veelvuldige vlieger, omdat u via deze zoekmachine veel geld kunt besparen op uw vliegreizen en hotelaccomodaties.


Booking engine tijdelijk offline…


Tips voor het vinden van een goedkope vlucht

 1. De doorgewinterde vakantiereiziger alsmede de freqente zakenreiziger kent natuurlijk luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en easyJet. Maar kijk ook eens verder dan deze twee maatschappijen voor een goedkope vlucht. Een wat minder bekende low cost carrier is het Engelse . Vliegt u richting Zuid-Europa, houd dan ook goed de in de gaten. U vertrekt dan wel vanuit de Duitse grensstreek, maar zelfs met benzinekosten meegrekend, kan dit vaak nog tientallen euro’s goedkoper zijn dan vertrek vanuit Nederland!
 2. Wees flexibel met de data waarop u wilt vliegen. U kunt dit vaak aangeven voordat u een vliegticket boekt. Vluchten op 21 juni zijn vaak duurder dan vluchten rond 21 juni.
 3. Boek ver van te voren; zo kost bij easyJet een enkeltje Amsterdam – Edinburgh 3 dagen voor vertrek EUR. 164,99. Twee weken van te voren is dit bedrag al gedaald tot EUR. 70,99 en 2 maanden van te voren betaal je nog maar EUR. 40,99.
 4. Boek op het allerlaatste moment. Soms is dit heel duur, maar in sommige gevallen kan het ook heel goedkoop uitpakken. Vaak betreft het hier pakketreizen, waardoor u er een hele pakketreis bij koopt. Maar u vliegt wel voor een appel en een ei!
 5. Houdt ook de maatschappijen waarvan u geen goedkope tarieven verwacht goed in de gaten! Ook deze airlines hebben soms interessante aanbiedingen! Zo heeft KLM een handige Laagste prijzen kalender.
 6. Veel maatschappijen maken een same day return (zelfde dag terug) tegenwoordig onmogelijk of extra duur. Kijk daarom altijd of u niet met een andere luchtvaartmaatschappij terug kunt.
 7. Probeer zo veel mogelijk op luchthavens buiten het stadscentrum te vliegen. Vaak kunt u dan met een goedkope bus-of treinverbinding alsnog snel in het centrum geraken. Dit is vaak tientallen euro’s goedkoper dan landen op de grotere en drukkere luchthavens.

 8. seats


  Handige Travel Tools

  Valuta omrekenen

  Wanneer u buiten Europa reist is het handig om inzicht te hebben in de actuele wisselkoersen. Met onze valuta-calculator kunt u eenvoudig de waarde van uw eigen valuta omrekenen naar de waarde van een vreemde valuta.

  Seat plans

  Op zoek naar een goede zitplaats in het vliegtuig? Raadpleeg dan van te voren de stoelindeling op deze link. Vooralsnog alleen beschikbaar voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en British Airways, binnenkort ook voor .

  Wereldklok

  Op reis en benieuwd hoe laat het in Nederland is? Of wilt u familie in Amerika bellen en bent u bang dat u dit midden in de nacht doet? Gebruik dan deze handige wereldklok. Voorkomt ongemakken.

  Internationale toegangscodes (telefoon)

  Op deze link vindt u de internationale toegangscodes voor alle landen in de wereld.

  Voltages omrekenen

  Niet in ieder land komt er 230 volt uit het stopcontact. Zoek in deze lijst op welk voltage uw reisbestemming gebruikt en neem internationale stekkers mee!