Over ons

overons2

Wat is Avia Vliegwereld?

Avia Vliegwereld is een website voor iedereen met een passie voor, en een brede interesse in, de commerciële luchtvaart.

Sinds de eerste versie van deze website gelanceerd werd verzorgen wij achtergronden bij belangrijke en minder belangrijke ontwikkelingen in de luchtvaartsector. Avia Vliegwereld brengt dus niét het meest recente luchtvaartnieuws, maar belicht het ‘hoe?’ en ‘waarom?’ áchter het nieuws. We proberen dit op zo’n manier te doen dat het interessant is voor zowel de professional (bijv.‘Een index voor vlootstandardisatie’) alsook de geïnteresseerde leek (bijv. met de serie ‘Starting an Airline for Dummies’).

In de rubriek Highlights gaan we tot in detail in op bepaalde in het oog springende gebeurtenissen of ontwikkelingen in de luchtvaartsector, terwijl in er in de rubriek De Stopover ruimte is voor meer luchtigere items met betrekking op de commerciële luchtvaart, reizen en de maatschappij in het algemeen.

Wie maken Avia Vliegwereld?

Deze website wordt samengesteld door mensen van zowel binnen als buiten de luchtvaartsector, die allen hun eigen specialisaties en interesses hebben. Dit zorgt ervoor dat de achtergrondartikelen die op deze site verschijnen altijd interessant, verrassend en informatief zijn.


tmw1Thomas Wieckardt (1989)
Thomas begon in 2008 met deze website. Hij was twee jaar lang werkzaam op de afdeling Flight Operations & Engineering van een Nederlandse luchtvaartmaatschappij en werkt thans als account manager bij een makelaar in luchtvaartverzekeringen. Studeerde Bestuurs- & Organisatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Master in de Organisatie en het Management aan de Universiteit Antwerpen.

Met wie werken wij samen?

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? We horen ze graag van u. U kunt contact met ons opnemen via de contactpagina.