Eerste Boeing 787 Dreamliner Arke(Fly) geland

arkefly787
De eerste Boeing 787 in het Nederlandse register, op naam van vakantievlieger Arke, is vandaag op Schiphol aangekomen. Het vliegtuig vertrok woensdag van Paine Field in Everett, Washington (VS) voor zijn vlucht naar Nederland.

“De 787 Dreamliner past precies bij onze activiteiten in Nederland. Wij zijn erg enthousiast dat we de eerste luchtvaartmaatschappij in Nederland zijn, die dit vliegtuig kan aanbieden aan klanten als onderdeel van onze fantastische vakanties”, zegt de Belg Elie Bruyninckx, CEO van TUI Nederland. “Passagiers die met de 787 van Arke vliegen, zullen zeker het ruime interieur en de grotere ramen waarderen. Zij komen uitgeruster op hun bestemming aan, wat het toestel tot een perfecte start van een vakantie maakt.”

De 787 is vanuit technologisch oogpunt het meest geavanceerde toestel ter wereld. De helft van de basis van het vliegtuig, waaronder de romp en de vleugels, bestaat uit composiet. De 787 is een middelgroot toestel met een actieradius van een groot vliegtuig en biedt ongeëvenaarde brandstofefficiëntie. Het toestel gebruikt twintig procent minder brandstof dan andere middelgrote vliegtuigen.

“Wij zijn erg blij dat Arke, dat uitsluitend met Boeing vliegtuigen vliegt, nu beschikt over zijn eerste 787 en hiermee de eerste Nederlandse airline is met dit revolutionaire toestel”, zegt Todd Nelp, vicepresident European Sales bij Boeing Commercial Airplanes. “TUI Nederland is een toonaangevende speler in de Nederlandse toerismesector. De Dreamliner zal een belangrijke rol spelen in het bieden van onderscheidend vermogen en zorgen voor een ongeëvenaarde passagierservaring.”

Arke zet de 787 in tussen Amsterdam en Curaçao, Aruba en Bonaire. Het toestel is het eerste in een serie van drie Dreamlines (PH-TFK, -TFL- en -TFM) die onderdeel worden van de Boeing-vloot van Arke die ook Next Generation 737’s en 767-300ER’s (Extended Range) omvat. TUI Travel heeft in totaal vijftien 787-8’s besteld, waarvan er inmiddels zes zijn geleverd. Zij worden nu gebruikt door de drie luchtvaartmaatschappijen van TUI: Thomson Airways, Jetairfly en nu ook Arke.

Update: Extra gratis hoge resolutie wallpaper van de Arke 787-8 bij vertrek vanuit een zonnig Seattle.

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.