Lufthansa kiest Boeing 777 voor Swiss

Afbeelding4Lufthansa heeft voor haar Zwitserse dochterbedrijf Swiss International Air Lines zes Boeing 777-300ER’s besteld. De toestellen zullen een deel van de in totaal 15 oudere Airbus A340-300’s gaan vervangen. Vanwege hun relatief hoge brandstofverbruik zijn deze toestellen economisch onrendabel geworden. De catalogusprijs van de order bedraagt bijna twee miljard dollar.

De keuze voor de 777 is frappant, daar de lange afstandsvloot van de Lufthansa-group (Lufthansa, Swiss, Austrian en Brussels Airlines), met uitzondering van de Boeing 747-8i, hoofdzakelijk wordt opgebouwd uit toestellen van Airbus-makelij (A330/340/380). Enkel Austrian vliegt ook met de Boeing 777, maar deze zijn destijds ‘ongevraagd’ in bezit gekomen toen de maatschappij Lauda Air overnam. Het is voor het eerst dat de Lufthansa-groep nieuwe exemplaren van de ‘triple seven’ bestelt.

Verwacht wordt dat deze order de opmaat is naar een grotere order later in het jaar. Dan zal het bedrijf waarschijnlijk gaan kiezen tussen de Airbus A350 en Boeing 787 om een deel van de Lufthansa Mainline-toestellen van het type Airbus A340-300 en -600 te gaan vervangen. Daarnaast vliegt dochter Austrian ook nog met enkele ex-Lauda Boeing 767-300ER’s, waarvan het voor de hand liggend is dat deze op niet al te lange termijn ook vervangen zullen worden. Wellicht eveneens door de 777, nu de groep daarvoor toch een voet tussen de deur heeft bij Boeing.

Update: Extra gratis hoge resolutie wallpaper van de Boeing 777-300ER boven de Zwitserse Alpen.

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.