[Fotoserie] Bar on board!

Vroeger, toen vliegen nog geassocieerd werd met de wereld van Peter Stuyvesant, glitter en glamour, vond u in vrijwel iedere Boeing 747 of andere wide body een lounge met bar. Die tijden liggen inmiddels helaas al ver achter ons en tegenwoordig hebben luchtvaartmaatschappijen er alle baat bij om het maximum aantal toegestane passagiers in een vliegtuig te proppen. Ruimte voor overbodige poespas aan boord is er dan ook al lang niet meer. Of toch wel?

De laatste jaren zien we dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen, voornamelijk uit het Midden-Oosten en Azië, hun vliegtuigen uit gaan rusten met exclusieve faciliteiten, uiteenlopend van de, inmiddels al redelijk ingeburgerde, ‘lay flat bedden’ tot een douche bij Emirates in de first class. Ook terug van weggeweest is de ‘inflight bar’. Meest recentelijk onthulde Korean Air een bar aan boord van haar Airbus A380, gesponsord door het merk Absolut Vodka. Daarnaast zijn er nog enkele andere maatschappijen die een ‘vliegende toog’ bieden. Benieuwd? Lees hieronder verder!

Emirates (A380)

Gesitueerd tussen de First en Business Class vindt u aan boord van Emirates Airlines A380 deze bar met zitjes rondom. Voor een vliegtuigbar nog verrassend ruim van opzet.

Virgin Australia (B777-300ER)

Staat er onder de veelvuldige vliegers om bekend dat het, voornamelijk op drukke vluchten, nogal eens als extra opslag voor bagage en catering wordt gebruikt. Enkel aanwezig op de Boeing 777-300ER, en niet op de A330-200 die de maatschappij recentelijk in gebruik nam.

Virgin Atlantic (Boeing 747-400 en Airbus A340-300/-600)

Denk aan Londen, jaren ’60. Denk aan de stijl van een goed verborgen, exclusieve cocktailbar. Dat is wat u kunt verwachten aan boord van het paradepaardje van de Britse tycoon Sir Richard Branson.

Korean Air (Airbus A380)

Deze maand nam Korean Air haar eerste Airbus A380 in ontvangst. Met 407 zitplaatsen heeft de A380 van Korean de minste zitplaatsen van alle A380’s die momenteel rondvliegen. De maatschappij heeft ook ruimte gevonden voor een bar, die gesponsord wordt door Absolut. Zodoende kunnen business class passagiers genieten van een gratis vodka’tje.

Kent u nog meer luchtvaartmaatschappijen met een bar aan boord? Let het ons weten in de reacties hieronder!

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.