Saudi Arabian Airlines brengt Delta in verlegenheid

(Via One Mile at a Time) De toetreding van Saudi Arabian Airlines tot de SkyTeam alliantie, waar we al eerder over schreven, lijkt Delta Airlines ernstig in de verlegenheid te brengen. De maatschappij wordt in eigen land verweten haar passagiers te discrimineren omdat Joodse passagiers en mensen met Israëlische stempels in het paspoort Saudi-Arabië niet in mogen, zelfs niet wanneer men enkel in transit op de luchthaven verblijft. Toerisme is in Saudi-Arabië verboden en wie het land toch wil betreden heeft een persoonlijke gastheer nodig. Christelijke symbolen zoals kettingen met een kruisje eraan of het in bezit hebben van een bijbel zijn er verboden.

In de Verenigde Staten richt de woede hierom zich nu op Delta Airlines – sinds de toetreding van Saudi Arabian tot SkyTeam een officiële partner van de Amerikaanse maatschappij. In een bericht op haar weblog probeert de maatschappij duidelijk te maken dat de visa-vereisten géén zaak zijn van de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen, maar dat deze door de overheid, in dit geval de regering van Saudi-Arabië, worden gesteld. Vanzelfsprekend treft Delta hier dus geen enkele blaam – evenals Saudi Arabian niets kan veranderen aan de politiek in het gesloten koninkrijk.

Gezien de reacties op het bericht ligt de zaak behoorlijk gevoelig in de Verenigde Staten. Saillant detail is overigens dat Delta Airlines niet eens naar Saudi-Arabië vliegt, dat voorlopig ook niet van plan is en er op dit moment ook geen codeshare-vluchten worden aangenoden in samenwerking met Saudi Arabian. Een typisch voorbeeld van een storm in een glas water dus…

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.