United en Continental mogen fuseren

Aandeelhouders van United-moederbedrijf UAL zijn vrijdag met 98% van de stemmen akkoord gegaan met de voorgenomen fusie tussen hun maatschappij en Continental Airlines. Laatstgenoemde belegde op hetzelfde moment elders in de VS eveneens een aandeelhoudersvergadering en ook daar ging ruim 98% van de stemmers akkoord met de fusie. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor de samenvoeging van beide maatschappijen, waarbij UAL Continental koopt voor een bedrag van 3,17 miljard dollar.

United en Continental maakten in mei van dit jaar bekend te willen fuseren en nu de laatste grote horde genomen is moet de daadwerkelijke fusie al volgende maand een feit zijn. In 2013 hoopt het nieuwe bedrijf een synergievoordeel te behalen van ruim 1 miljard dollar.

De maatschappij gaat United heten en zal de huidige Continental huisstijl dragen. CEO van de fusiemaatschappij wordt Jeff Smisek van Continental. Thuisbasis van de nieuwe maatschappij wordt Chicago O’Hare, waar het hoofdkantoor van het huidige United gevestigd is. Iedereen tevreden zou je denken, maar de laatste tijd gaan er steeds meer stemmen op om het huidige logo van United, de gestileerde ‘U’ – ofwel tulip – te behouden. Ook merkexperts zijn zich met de nieuwe huisstijl gaan bemoeien, hetgeen interessante voorstellen oplevert. Er is inmiddels zelfs een heuse petitie gestart om het logo van United (dat al sedert 1974 als zodanig dienst doet, tegenover 1994 voor het Continental-logo) te behouden.

Uit strategisch oogpunt kunnen we er natuurlijk van uitgaan dat de gecombineerde identiteit tijdelijk is en dat de maatschappij zichzelf een nieuwe naam en identiteit zal aanmeten als de samenvoeging eenmaal afgerond is.

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.