Cyprus Airways heeft logistiek probleem

Cyprus Airways, de ‘nationale’ luchtvaartmaatschappij van Grieks Cyprus, heeft sinds gisteren een logistiek probleem. De oorzaak hiervan ligt in een stiptheidsactie van de Griekse luchtverkeersleiding. Zij protesteerden zondag en maandag tegen de op handen zijnde reorganisatie binnen de sector. In eerste instantie zou het werk voor 24 uur neergelegd worden, maar later besloot men over te gaan tot een stiptheidsactie waarbij de capaciteit in het Griekse luchtruim met 10% teruggebracht werd. Dit had voor Cyprus Airways tot gevolg dat enkele tientallen vluchten geen doorgang konden vinden en dat 300 vluchten vertraging op hebben gelopen sinds zondag.

Cyprus Airways is voor haar verbindingen met het Europese vaste land volledig afhankelijk van toegang tot het Griekse luchtruim, omdat Grieks-Cypriotische vliegtuigen sinds 1974 niet meer door het Turkse luchtruim mogen vliegen als gevolg van het slepende conflict over wie er nou eigenlijk de baas is op het eiland. Dat zorgde er gisteren en eergisteren voor dat diverse Europese vluchten geannuleerd moesten worden, simpelweg omdat ze het lokale luchtruim niet konden verlaten.

Inmiddels zijn de verkeersleiders weer aan het werk en is Cyprus weer ‘bereikbaar’. Gezien de recente geschiedenis laat een nieuwe staking waarschijnlijk niet lang op zich wachten. Dus mocht u momenteel op Cyprus zitten en binnenkort met Cyprus Airways naar huis vliegen, is het wellicht verstandig alvast een paar nachten bij te boeken (of een rubber bootje mee te nemen)…

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.