EU herziet zwarte lijst; Yemenia blijft welkom

Na een grote update in juli, heeft de Europese Unie vandaag haar zwarte lijst met luchtvaartmaatschappijen die niet welkom zijn in de EU wederom herzien. Djibouti, de Republiek Congo en Sao Tomé en Principe zijn aan de lijst toegevoegd. Sao Tomé en Principe omdat veel maatschappijen die reeds op de zwarte lijst stonden hun activiteiten naar het eiland verplaatsten om zodoende het verbod te kunnen omzeilen.

Anderzijds laat de Commissie weten dat het met de vliegveiligheid in Angola, en dan specifiek bij TAAG Angola Airlines, de goede kant op gaat. De maatschappij had een gedeeltelijk vliegverbod en mocht uitsluitend met drie nieuwe Boeing 777’s naar Europa (Portugal) vliegen. Vanaf vandaag mag de maatschappij ook haar vier -eveneens nieuwe- Boeing 737-700’s naar Europa inzetten. Theoretisch dan, want deze kleinere vliegtuigen zullen waarschijnlijk niet naar Europa ingezet worden.

Opmerkelijk is dat Yemenia Yemen Airlines geen vliegverbod krijgt opgelegd. Dit werd algemeen verwacht na de crash van een Airbus A310 in de Indische Oceaan afgelopen juni, waarbij op één na alle 153 passagiers om het leven kwamen. Volgens de EU heeft Yemenia voldoende verbeteringen doorgevoerd waardoor een vliegverbod van de baan is. Tevens gingen er geruchten dat EgyptAir een ban opgelegd zou krijgen, maar ook deze maatschappij komt niet op de nieuwe zwarte lijst [pdf] voor.

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.