Ook Air Canada ziet weer lichtpuntjes

Nadat analisten afgelopen september (naar aanleiding van de relatief goede kwartaalcijfers van de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen) met de nodige voorzichtigheid de woorden ‘luchtvaartsector’ en ‘herstel’ in de mond namen, lijkt men nu in Canada ook een lichtpuntje aan het einde van de donkere financiële tunnel te zien. Nationale luchtvaartmaatschappij Air Canada maakte gisteren bekend in het derde kwartaal een winst te hebben geboekt van 173,6 miljoen euro (CAD$ 277 miljoen). Dit tegenover een verlies van 82,7 miljoen euro (CAD$ 132 miljoen) in dezelfde periode een jaar eerder.

De overige cijfers vielen tegen voor de Canadese luchtvaartmaatschappij. De opbrengsten uit passagiersvervoer daalden met 13% ten opzicht van het derde kwartaal van 2008. Er werden 2,1% minder passagiers vervoerd en de stoelcapaciteit moest met 3,3% teruggeschroefd worden. Daarnaast moet er tot 2011 nog tot 400 miljoen euro bezuinigd worden, maar analisten verwachten dat het bedrijf nog verder in de kosten zal moeten snijden om te kunnen overleven.

Verder was er ook nog vrolijker nieuws: Air Canada zal vanaf komend voorjaar routes openen van Montréal naar Brussel, Athene en Barcelona, en zal daarmee vaker te zien zijn op Europese luchthavens.

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.